28.8.2016

                                Uuden kirjavuoden startti

Olen täällä taas! Nyt, kun minulla on alkanut koulu ja arki on palautunut, uskon, että blogikin palaa taas raiteilleen. Blogin edistämiseksi otin koulussa yhdeksi valinnaisista luovan kirjoittamisen (Luovaa lukemista ei ollut :(... ). Toivottavasti opin kirjoittamisen saloja, ja te uskolliset lukijat huomaatte ehkä tekstissä jotain eroa. 


 Tänään ajattelin vähän kertoa kirjoista, joita olen lukenut. Nyt elokuun aikana olen lukenut paljon kirjoja, mutta mistään niistä en halunnut tehdä erikseen postausta, joten tässä on vähän lyhyesti joistakin kirjoista.


Elokuun alussa iskä toi minulle luvatusti Harry Potter and the Cursen childin ja luin sen heti. Se oli aivan mieletön! Tietysti ehkä se, että se oli käsikirjoituksen muodossa ärsytti välillä, mutta se ei vaikuttanut tarinaan mitenkään. Kirja yllätti minut juonikäänteillään joka ikinen kerta. En edelleenkään ole päässyt yli siitä, että tämä oli lopun virallinen loppu. Rowling on sanonut, että Potterit loppuvat nyt tähän :(. Mutta olen silti kuullut, että tässä lähiaikoina (syyskuun 3.) julkaistaan kolme erikoiskirjaa. Ne kai kertovat Tylypahkasta ja jostain sinne päin. En oikein onnistunut suomentamaan nimiä. En tiedä, aiotaanko kirjoja suomentaa.


Olen ehtinyt myös lukea tuoreen uutuuden, Victoria Aveyardin kirjoittaman Punaisen kuningattaren. Kirja oli tosi hyvä,  ja verinen pakko sanoa. Odotan jo innokkaasti tämän scifi-kirjan jatko-osia! Jos siis pidät fantasiasta/scifistä, tämä on sinulle luotu. Ja jos tykkäät Divergentistä ja Nälkäpelistä tykkäät tästäkin. 


Aloitin myös uuden sarjan nimeltään Prinsessapäiväkirjat, jonka kirjoitti Meg Cabot. Olen nyt kuudennessa osassa (yhteensä 10) Tämä kirjasarja on sillä hyvä, että se on aivan tavallinen nuortenkirja, joka on kirjoitettu päiväkirjatyylillä. Siinä ei ole mitään yliluonnollista ja ongelmina ovat vain nalkuttava isoäiti ja koulun pissistyttö Lana. Kirjoissa käsitellään aivan tavallisia nuoruuden ongelmia. Kivan tästä sarjasta tekee se, että  päähenkilö Mia paljastuukin Genovian prinsessaksi ja kruununperijäksi. Siinä teille siis luettavaa tavallisesta teinistä ja hänen arjestaan prinsessajuttujen kera.


Juuri eilen sain luettua loppuun Estelle Maskamen kirjoittaman DIMIMYN eli Did I Mention I miss You? Tämä oli sarjan kolmas ja viimeinen osa. Ensimmäisestä osasta eli DIMILY:stä olen tehnyt erikseen postauksen. Tykkäsin tästäkin kirjasta ja suosittelen sitä. Mielestäni se ei jäänyt muiden sarjan osien alapuolelle. 

Koulussa luimme myös yhteisenä kirjana Sir Arthur Conan Doylen kirjoittaman kirjan, Baskervillen koira. Kirjan genre oli kauhu. Se oli onneksi kuitenkin huomaamatonta, ja se sopisi mielestäni enemmän dekkariksi. Kirjassa seikkaili kukas muukaan kuin Sherlock Holmes ja Tohtori Watson. Kirja oli upea ja en voi muuta kuin ihailla Holmesin päättelykykyä!


Tässä oli kaikki tällä kertaa. Ja ai niin atm-kirja on Meg Cabot: Prinsessatreenit. Toivottavasti piditte postauksesta ja löysitte ehkä listasta jotain luettavaa. Nähdään seuraavassa postauksessa!


 

2 kommenttia:

 1. Olen itsekin lukenut Baskervillen koiran koulussa yläasteella ja pidin siitä.
  Oli kiva löytää blogisi, liityimme lukijaksi :)

  Tommi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivottavasti nautitte jatkossakin :).

   Poista