10.4.2016

                               Kirja-analyysi: Fangirl

Olen täällä taas! Tänään aiheena on taas kirja-analyysi. Päätin kertoa tästä kirjasta, koska se oli tosi hyvä ja pidin siitä. Toivottavasti tekin!

"Get your shoes," Regan said. "I`m showing you where the dining hall is".
"No" Cath could already feel the anxiety starting to tear her stomach into nervous little pieces. "It`s not just that... I don`t like new places. New situations. There`ll be all those people, an I won`t know where to sit- I don`t want to go."

Kirjailija: Rainbow Rowell

kieli: englanti

sivumäärä: 460

Julkaisuvuosi: 2013

Hahmot: Cath ja Wren. He ovat identtisiä siskoksia, mutta yliopiston aikana muuttuvat tosi paljon. Art on siskosten isä, joka on yksinhuoltaja. Regan on Cathin huonekaveri seka Levi, joka on Reganin poikaystävä.

Tarina: Cath ja Wren ovat identtisiä siskoksia, ja he tekevät melkein kaiken yhdessä. Nyt tytöillä on edessään uusi haaste, yliopisto. Wren on kuitenkin päättänyt, että hän ei halua enään olla samanlainen kaikessa   . Wren haluaa bilettää, tavata poikia ja olla vapaa. Se ei kuitenkaan ole niin helppoa Cathille. Hän haluaisi vain sulkea muun maailman ja syventyä kirjoittamaan fanifiktioita. Nyt Cathin pitää enää sosialisoitua ja saada uusia ystäviä sekä kokemuksia. Nyt hän tajuaa, että rakkaus on paljon enemmän, mitä hän luuli.

Oma mielipide: Lyhyesti sanottuna Fangirl oli aivan mahtava kirja. Siinä oli hauskoja ja surullisia kohtauksia. Siinä kuvattiin hyvin, minkälaista on nuorten elämää, ja millaista on olla rakastunut. Kirjan päähenkilöön oli helppo samaistua. Ainakin ennen vihasin uusia tilanteita ja paikkoja. Halusin pysytellä tuttujen ihmisten lähellä ja keskittyä kirjaan. Cathin juttu taas oli kirjoittaminen. Kirjassa kuvattiin hyvin minkälaista on olla kiintynyt johonkin asiaan, ja miten vapauttavaa ja ihanaa se on. Cath kehittyi hahmona kirjan alusta loppuun ja muuttui erilaiseksi. Nyt hänellä oli oikeasti kokemuksia rakkaudesta ja muutenkin nuoren teinin elämästä. Kirjaan oli helppo syventyä ja unohtaa ajan kulku, vaikka se olikin englanniksi. Englanti oli selkeää ja sopii myös ensimmäiseksi kirjaksi, jonka lukee englanniksi. Aivan älyttömän hyvä kirja!

Arvosana:9 1/2 

Toivottavasti kiinnostuitte ja aijotte lukea kirjan. Nähdään seuraavassa postauksessa!3 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mielenkiintoselta. Onkohan tätä kirjaa suomenkielisenä ollenkaan tai jos ei oo vielä niin tiiätkö onko se tulossa joskus suomeksi käännettynä?

    VastaaPoista
  2. Hyvä,kun tykkäsit! Kirjaa ei ole vielä käännetty mutta uskoisin, että se on tulossa suomeksi pian. Rowellin ensimmäinen romaani Eleanor & Park käännettiin juuri, joten eiköhän se Fangirl tule perässä :).

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista