2.4.2016

                                                    Kevään lukuhaaste

Olen täällä taas! Tänään postauksen aiheena on kevään lukuhaaste. Olen tehnyt listan 10 kirjasta, joista valitset viisi kevään lukusuunnitelmaan. Kirjoista haluan sanoa sen verran, että en laittanut todellakaan kaikkia lempikirjojani, vaan hieman uudenpia, joita kaikki eivät ole välttämättä lukeneet. (Lukuun ottamatta viimeinen :D). Kirjoista puolet on sarjoja :). Toivottavasti kiinnostut edes yhdestä ja osallistut!                                                            Kirjat


1. Zoe Sugg: Girl online
Kirja kertoo Pennysta, joka pitää anonyyminä blogia, Girl online. Hän alkaa saada paniikkikohtauksia, joista hän kirjoittaa blogiinsa. Hänen vanhempansa ovat hääsuunittelijoita ja heille tulee keikka New Yorkissa. Koko perhe päättää lähteä mukaan. Siellä Penny tapaa Brooklyn Boyn eli Noahin... Heillä molemmilla on kuitenkin omat salaisuutensa. Tämä kirja oli tosi kiinnostava, ja luin sen mielelläni, eli todellakin voin sanoa, että se kannattaa ottaa mukaan haasteeseen, ellei ole lukenut sitä jo. Kirjasta on tehty toinen osa.

2.Rainbow Rowell: Eleanor & Park
Eleanor on tyttö, jolla on perheongelmia, kiharat oranssit hiukset, eikä hänen vartalonsa ole huippumalliainesta. Hän käyttää outoja vaatteita. Eleanor on menossa uuteen kouluun ja koulubussissa on vapaana vain yksi paikka. Parkin vieressä. Park ei uskalla sanoa mitään vaan syventyy aina sarjakuviinsa. Pikkuhiljaa he kuitenkin tutustuvat, ja siitä alkaa Eleanorin ja Parkin outo mutta ihana rakkaustarina. Luin kirjan alkuperäiskielellä eli englanniksi, ja se oli mahtavasti kirjoitettu. Nyt kirjasta on tullut suomennos, mutta sen laatua en tiedä. Jos kaipaat rakkaustarinan lukemista, lue tämä kirja. Se osoittaa, että joka ikinen tyttö ansaitsee poikaystävän ulkonäöstä riippumatta.

3. John Green: Kaikki viimeiset sanat

Kirjan päähenkilö on Miles Halter, joka siirtyy opiskelemaan sisäoppilaitokseen. Hänellä ei oikeastaan ollut edes ystäviä, saatika  sitten oikeaa elämää. Hänellä oli vain yksi harrastus; Opetella ihmisten viimeisiä sanoja. Kaikki muuttuu, kun hänen kämppäkaverinsa, Chip, johdattaa Milesin seikkailujen pariin. Samalla hän tutustuu mystiseen Alaskaan, joka vie pojan sydämmen. Tämä on varmaan minun lempikirjani Greeniltä. Kirja saa lukijansa ajattelemaan syvällisiä asioita, mutta on kuitenkin hauska ja kuvastaa hyvin nuorten elämää. Suosittelen lämpimästi!

4. Andy Mulligan: Roskaa

Miltä kuulostaisi lukea kirja pojista, jotka elävät kaatopaikalla? Kirja kertoo 14-vuotiaasta Raphelista, joka asuu kaatopaikalla. Hänellä on vain täti ja paras ystävä Gardo. Kaatopaikalla on paljon ihmisiä. Ja he kaikki toivovat löytävänsä jotain muuta kuin jätteitä. Eräänä päivänä Raphel löytää jotain, joka vie pojat suureen seikkailuun. Kirjan lukeminen kosketti omalla tavallaan minua, mutta oli silti jännittävä. "Roskaa" kertoi minulle tarinan avulla, että edelleen mailmassa on tälläisiä paikkoja ja ihmisiä, joilla ei ole kotia. Tämä kirja on poikienkin mieleen!

5. Maggie Stiefvater: Väristys

Kirja kertoo Gracesta. Hänellä on outo yhteys kylän susiin. Hän ei pelkää niitä, niin kuin muut. Eritysesti hän rakastaa keltasilmäistä sutta, Samia. Sudet ovat kuitenkin ihmisiä. Tai ainakin puoliksi. Grace tempautuu Samin mukana ihmissusiseikkailuun, joka jatkuu kolmessa kirjassa. Pelkästään kirjailijan kirjoitustyyli saa kylmät väreet ja kyyneleet aikaiseksi. Koko kirjasarja on taidokkaasti ja kauniisti kirjoitettu!

6. Sophie Kinsella: Kadonnut: Audrey

Audreyta on kiusattu koulussa. Nyt hänellä on oma terapeutti. Hän käyttää aurinkolaseja koko ajan ja pelkää katsekontaktia ihmisten kanssa. Jopa perheenjäsenien. Audrey ei ole kauan ollut poissa kotoa muualla kuin terapeutilla. Hän kuitenkin onnistuu jollain tavalla tutustumaan veljensä kaveriin. Nyt lopultakin Audrey alkaa toipua hiljattain. Pidin kirjasta, koska se oli hauska, eikä mikään hirveän masentava kirja nuorille. Sophie Kinsella osasi kirjoittaa oikealla tyylillä nuorille, vaikka tämä oli hänen ensimmäinen nuortenkirja. 

7. Agatha Christie: Lordin kuolema

Ainoa salapoliisiromaani listan joukossa, ja se kyllä ansaitsee paikkansa täällä. Kun outo Lordi Edwarge murhataan, ensimmäiseksi epäillään hänen vaimoaan, joka on jo kauan halunnut päästä eroon miehestään. Mutta murhasiko vaimo oikeasti oman miehensä? Sen saatte tietää vain lukemalla kirjan. Pidin kirjasta ja Poirotin ajattelutavasta. Yritin itsekin pohtia syyllistä johtolankojen perusteella, mutta Poirot oli aina nopeampi. En olisi ikinä uskonut, että murhaaja oli se tietty ihminen. Kirjassa oli yllättäviä käänteitä, joista pidin kovasti.

8. Kerstin Gier: Rubiininpuna

Gwen on aivan tavallinen tyttö, jolla on aikamatkaajageenejä suvussa. Ainakin hän luulee niin, ennen kuin selviää, että geenin on perinnyt hän, eikä hänen nirppanokkaserkkunsa Charlotta. Kukaan ei halua uskoa suurta väärinkäsitystä, mutta niin vain on. Nyt Gweniä odottaa suuri kohtalo ja elämä täynnä seikkailuja. Nyt ei olisi aika rakastua kehenkään... Rakkaus ei katso aikaa on trilogia, josta pidän kovasti. Sarja vie mukanaan lukijan, eikä itseään saa irti kirjoista millään. Tämä kirja kannattaa lukea, sillä se tuo piristystä ja voimakkaita tunteita arkeen.

9. Kerstin Gier: Lupaus

15- vuotias Liv muuttaa äitinsä uuden miehen vuoksi Lontooseen ja aloittaa uuden koulun. Pian hän alkaa nähdä outoja unia, joissa on salaisia ovia. Siellä hän näkee myös velipuolensa Graysonin ja tämän kaverit puhumassa jostain oudosta. Pian Livin on pakko selvittää miksi hän näkee sellaisia unia, miksi niissä on mukana hänen velipuolensa ja miksi pojat puhuvat asiasta myös tosielämässä. Huikea uniseikkailu ei päädy ensimmäiseen kirjaan, sillä sarja on trilogia! Suosittelen :).

10. J.K.Rowling: Harry Potter ja Viisasten kivi

Harry Pottereita ei ole koskaan myöhäistä lukea. Uskoisin, että juonta ei tarvitse selittää, joten kerron vaan, että jäätte paljosta paitsi lukematta Pottereita. Jos et ole siis vielä lukenut, kipin kapin kirjastoon! Mielipiteeni kirjasta tuli varmaankin selväksi :D. P.s Olisiko ensi postaus Potter-aiheinen? Kommentoikaa alas!

Toivottavasti mahdollisimman moni osallistuu haasteeseen :)

Nähdään seuraavassa postauksessa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti