16.4.2016

                            10 syytä lukea kirjoja

Olen täällä taas! Tänään olen kerännyt teille kymmenen syytä lukea kirjoja. Niitä olisi varmaan paaljon enemmän, mutta tässä ovat minun suosikkini. :)


1.Kirjojen lukeminen rentouttaa. Kännykän sijaan kirjan sivut rentouttavat silmät ja saa kehon rennoksi. 

2. Kirjan lukeminen on mukavaa ajanvietettä. Esimerkiksi rannalla on ihanampaa loikoilla auringossa ja lukea jännittävää salapoliisiromaania, kuin tirkistellä kännykkää auringossa.

3. Kirjojen lukeminen parantaa äidinkielen taitojasi. On tutkittu, että ne, jotka lukevat paljon, pärjäävät paremmin äidinkielen tunnilla.

4. Kirjat ja niiden tarinat opettavat. Ainakin minä olen oppinut paljon esimerkiksi Rick Riordanin kirjojen kautta, koska ne pohjautuvat kreikkalaiseen, roomalaiseen ja egyptiläiseen mytologiaan.

5.Kirjojen lukemisesta saat kokemusta erilaisesta elämästä, millaista sinulla ei ole. Pystyt siis samaistumaan paremmin erilaisissa tilanteissa oleviin ihmisiin.

6. Kirjojen avulla sinusta tulee vahvempi ihmisenä. Kirjoissa ei ole melkein koskaan täydellistä tarinaa, vaan siihen sisältyy kuolemia, surua, vihaa ja kateutta. Ainakin kun itse luen, tunnen samoin kuin kirjan hahmo. Monen kirjan jälkeen osaat jo kontrolloida tunteitasi.

7. Sanavarasto laajenee. Kun luet kirjoja, sanavarastosi laajenee koko ajan. Opit uusia sanoja ja voit käyttää niitä itsekin.

8. Kirjoitustaito paranee. Kirjoissa on yleensä vaikeita ja kinkkisiä lauseita, ja vaikka et lukiessasi tarkastelisi lauseen rakennetta, opit silti.

9. Saat uusia ystäviä kirjojen lukemisen kautta. Usko pois, et ole ainoa suomalainen, joka lukee  lempikirjojasi.

10. Kirjojen lukeminen on ihanaa, eikä tätä voi selittää mitenkään enemmän.

Kommentoi alas, jos teksti sai sinut kiinnostumaan lukea jonkun kirjan. Nähdään seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti