8.5.2016

                                                Alyson Noel: Kuolemattomat

Olen täällä taas! Tänään kirjoittelen teille äskettäin lukemastani kirjasarjasta. Pitemmittä puheitta mennään asiaan!

Kirjailija: Alyson Noel
Kirjat: Punaiset tulppaanit,Sininen kuu, Varjojen maa, Musta liekki, Kirkas tähti, Elämän värit
Sivumäärä: 290-320
Kustantaja: Otava
Ikäsuositus: 13-15

Juoni: Ever on menettänyt koko perheensä, mutta hän on saanut mystisen kyvyn: hän kuulee ihmisten ajatukset, näkee heidän auransa ja aistii heidän elämäntarinansa pelkästä kosketuksesta. Kyvyn myötä Everistä tulee sulkeutunut. Hän pitää huppua päässä ja kataa mukanaan kuulokkeita ja iPodia. Tämä jatkuu niin kauan, kunnes kouluun saapuu salaperäinen Damen. Hänen ajatuksiaan Ever ei pysty lukemaan, saatika näkemään auraa. Damen tuntuu muutenkin mystiseltä ja vetää Everiä puoleensa. Kuka tämä Damen on, ja mitä hän haluaa Everiltä?

Mielipide: Koko kirjasarja oli koukuttava. Se oli aivan ihana rakkaustarina, joka päättyi onnellisesti. Juoni ei ollut myöskään yksinkertainen, ja se yllätti joissain kohdissa täysin. Damen oli tosi mystinen ja ihana fiktiivinen hahmo. Kirjasarjaa jaksoi lukea, eikä siinä ollut tylsiä hetkiä.

Parannettavaa: Varsinkin kirjasarjan alku muistutti kovasti Twilightia. Aivan sama systeemi. Kouluun tulee mystinen poika, jolla on outoja kykyjä. Päähenkilö ei pysty pysymään erossa hänestä, vaikka haluaisikin. Molemmissa tarinoissa poika on jokin maaginen/mystinen olento. Olisin toivonut kirjailijalta enemmän kekseliäisyyttä alkuun. 

Arvosana: 8 1/2

Postaus jäi nyt hieman lyhyeksi, koska kouluhommia piisaa. Nyt pitää vain jaksaa vielä yksi kuukausi! Hyvää äitienpäivää ja nähdään seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti