1.5.2016

                     Englanniksi lukeminen

Olen täällä taas! Tänään kirjoittelen teille englanniksi lukemisesta. Kerron vähän omia kokemuksiani ja annan vinkkejä.

Fangirl -kirja-analyysin kautta tajusitte varmaan, että luen myös englanniksi. Ajattelin siis tehdä erillisen postauksen tätä varten. Ensimmäisen kirjan englanniksi luin viime jouluna. Alku oli jonkin verran hankala, mutta selvisin silti. Kun lukee englanniksi, kannattaa pitää sanakirjaa lähellä, tai ladata puhelimeen sovellus.

Luen englanniksi, koska haluan kehittää englannin kielen taitojani. Yleensä kuitenkin luen englannksi, koska kirjaa ei ole vielä suomennettu tai ei suomenneta. Aina ei ole tietoa, suomennetaanko jokin kirja, niin mielestäni on helpompi lukea se englanniksi, eikä odottaa ja miettiä suomennetaankohan se. Esim. (Stephanie Perkins: Anna and the french kiss). Olen myös erittäin kärsimätön.En millään jaksaisi odottaa syksyyn, että Harry Potter and cursed child suomennettaisiin.

Tämäkin on varmaan tullut monen mieleen, että mistä olisi hyvä aloittaa. Sellaista tarkkaa kirjaa ei oikeastaan ole, mutta varmaankin jostain nuorten osastolta olevasta kirjasta. Luin ensimmäisenä Rainbow Rowellin Eleanor & Park. Alussa oli ehkä hieman vaikeaa, mutta kun juonesta sai kiinni, kirjasta pystyi nauttimaan, eikä se tuntunut työltä. Alussa yritin lukea John Greeniä englanniksi, mutta ainakin minun osaltani se loppui heti kirjakaupassa luettuun pariin sivuun. Niin kuin voi edellisestä postauksesta lukea, kirjat ovat erilaisia. Jopa suomeksi lukemisessa mietin tärkeiden lauseiden oikeaa merkitystä. Englanniksi en tajunnut oikeastaan melkein mitään, ja sanat olivat vaikeita. Tämä oli ainakin minun kohdallani näin.
 

On olemassa kuitenkin pari olennaista vinkkiä tai asiaa. 

1. Älä yritä suomentaa jokaista sanaa. Ensimmäisessä kirjassa yritin tehdä niin, mutta kahdenkymmenen sivun jälkeen kyllästyin. Tärkeintä on tajuta lauseen kokonaisuus. 

2. Älä lue väkipakolla. Alussa lukeminen saattaa tuntua raskaalta, eikä jaksaisi lukea paljon. Älä siis aseta suuria tavotteita ja lue rauhallisesti. Älä yritä lukea nopeasti, niin kuin lukisitit suomeksi esimerkiksi.


Tässä oli tämä postaus tällä kertaa. Jättäkää kommenteja ja kertokaa omia mielipiteitä :). Nähdään seuraavassa postauksessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti