15.5.2016

                                                         Opettajien mielipiteitä

Olen täällä taas! Tänään meillä on aiheena oman yläkouluni opettajien mielipiteet. Olen kysynyt heiltä seitsemän kysymystä lukemisesta, joihin vastasivat kaksi äidinkielen opettajaa. (Tästä voi ehkä saada hieman vinkkiä, miten parantaa koulutyötään ;) )

1. Mitä lukeminen merkitsee teille?

Opettajat vastasivat, että se merkitsee omaa aikaa, irtiottoa arjesta ja matkustelemista toisiin maailmoihin, kulttuureihin sekä ajanjaksoihin. Lukeminen on tie uusiin maailmoihin!

2. Luetteko paljon?

Opettajat sanoivat lukevansa paljon loma-aikana. Arkena luetaan myös jonkun verran. Työ kuitenkin vie paljon aikaa, ja se pitää muistaa.

3. Kehittääkö kirjojen lukeminen oikeasti kirjoitustaitoa?

Tästä kysymyksestä opettajat olivat samaa mieltä. Lukeminen kehittää sanavarastoa sekä lausetajua. Lukeva ihminen myös tietää asioita ja keksii kirjoittamista. Tässä taas yksi syy lukea kirjoja, nimittäin se auttaa koulunkäynnissä.

4. Mitä luette mieluiten?

Opettajat tykkäävät nykykirjallisuudesta ja dekkareista. Jokaisella on oma lempparinsa.

5. Miten lukeminen vaikuttaa omasta mielestänne ihmiseen?

Lukeminen antaa ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja antaa tietoa. Maailmankuva sekä käsitys ihmisyydestä ja maailmasta avartuu.

6. Millä luokalla luetaan eniten?

7lk. ja 9lk. (Nyt kannattaa huolestua, kasiluokkalaiset!)

7. Onko teidän "opettajauranne" aikana laskenut tai noussut oppilaiden lukemisinnostus?

Innokkaita lukijoita on edelleen paljon, mutta sellaisia oppilaita on nyt enemmän, jotka eivät harrasta lukemista ollenkaan. 

Viimeiseen vastaukseen on mahdollista vaikuttaa. Senhän takia minä osittain kirjoitankin blogia. Eihän tässä muuta. Nähdään seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti